Hiken op Ibiza

Hiken op Ibiza is een geweldige manier om de ongerepte schoonheid van het eiland te ervaren. Van kronkelende kustpaden tot weelderige bossen en heuvelachtige landschappen, Ibiza biedt een scala aan wandelmogelijkheden voor alle niveaus. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling langs de kust of een uitdagende klim naar een spectaculair uitzichtpunt, er is altijd een wandelroute die aan je verwachtingen voldoet. Terwijl je door de adembenemende natuurlijke omgeving van het eiland wandelt, kun je genieten van de rust en sereniteit die Ibiza te bieden heeft, ver weg van de drukte van het dagelijkse leven.

Voor autoliefhebbers biedt Ibiza ook een schat aan mogelijkheden om te genieten van prachtige autoroutes. Het eiland is rijk aan schilderachtige wegen die je meenemen langs idyllische dorpjes, betoverende baaien en adembenemende uitzichten. Of je nu kiest voor een ontspannen rit langs de kust of een avontuurlijke route door het binnenland, je zult zeker betoverd worden door de diversiteit en schoonheid van het landschap. Met je favoriete muziek op de achtergrond en de wind in je haren, bieden de autoroutes van Ibiza een onvergetelijke ervaring die je in staat stelt om op je eigen tempo te genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van het eiland.
Of je nu kiest voor een wandeling door de prachtige natuur of een rit langs de schilderachtige wegen, Ibiza heeft voor elk wat wils. Dit eiland, dat vaak wordt geassocieerd met feesten en uitgaan, heeft zoveel meer te bieden dan dat. Het biedt een harmonieuze mix van natuurlijke pracht, cultureel erfgoed en avontuurlijke mogelijkheden. Dus, laat deze reisgids je inspireren en begeleiden bij het ontdekken van de verborgen pareltjes van Ibiza, zowel te voet als op wielen.
Geniet van je reis en laat je verrassen door de schoonheid van Ibiza!


Hike 1

Ontdek de betoverende schoonheid van Ibiza met deze wandelroute van Cala d’en Serra naar Sant Joan de Labritja:

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld tot hoog
Afstand: 11,5 kilometer
Duur: Ongeveer 2 uur en 33 minuten

 1. Startpunt: Cala d’en Serra
 2. Begin je wandeling bij Cala d’en Serra en volg de Camí Cala D’en Serra in noordoostelijke richting. Laat het prachtige strand achter je en laat je leiden door het kronkelende pad.
 3. Punta Moscarter Lighthouse
 4. Na ongeveer 800 meter kom je bij Punta Moscarter Lighthouse. Neem de tijd om dit historische vuurtorengebouw te bewonderen en geniet van het spectaculaire uitzicht op de oceaan.
 5. Vervolg de Camí Cala D’en Serra
 6. Keer terug naar de Camí Cala D’en Serra en volg het pad verder in noordwestelijke richting. Je zult getrakteerd worden op prachtige vergezichten terwijl je door het ruige landschap loopt.
 7. Door Carrer s’Arenal Gran
 8. Sla linksaf en loop ongeveer 850 meter naar Carrer s’Arenal Gran. Volg dit pittoreske straatje terwijl je geniet van de charmante sfeer van de omgeving.
 9. Aankomst in Portinatx
 10. Na 2,7 kilometer bereik je Portinatx, een levendige badplaats. Neem even de tijd om te ontspannen, te genieten van een verfrissend drankje en het strand te bewonderen voordat je je wandeling voortzet.
 11. Vervolg de Camí Cala D’en Serra
 12. Ga verder op de Camí Cala D’en Serra en geniet van het prachtige uitzicht op de kust terwijl je verder wandelt. Het pad slingert door het landschap en biedt steeds weer nieuwe adembenemende uitzichten.
 13. Aankomst in Sant Joan de Labritja
 14. Na een tocht van 11,5 kilometer bereik je uiteindelijk Sant Joan de Labritja. Verken dit charmante dorpje, bewonder de traditionele architectuur en geniet van de rustige sfeer die hier heerst.
  Opmerking: Deze wandelroute van Cala d’en Serra naar Sant Joan de Labritja is geschikt voor ervaren wandelaars met een gemiddeld tot hoog niveau. Het biedt een onvergetelijke reis langs de kustlijn van Ibiza, met adembenemende uitzichten en de charme van traditionele dorpjes. Zorg ervoor dat je geschikte wandelschoenen draagt, voldoende water meeneemt en respect toont voor de natuurlijke omgeving. Geniet van elke stap van deze prachtige wandelervaring op Ibiza.

Hike 2

De wandelroute begint in Cala Sant Vicente en volgt de kustlijn naar het oosten in de richting van Faro de sa Punta Grossa. Vanaf de rotonde in het dorp volg je de weg naar beneden richting de kust. Daar kun je kiezen om langs het strand te lopen, of de weg te volgen naar de top van de klif voor uitzicht op zee. De wandeling langs de kust is ongeveer 5,5 km lang en biedt prachtige uitzichten op de zee en de kliffen.
Na ongeveer 2,5 km bereik je Faro de sa Punta Grossa, waar je kunt stoppen om de vuurtoren te bezichtigen en te genieten van het uitzicht op zee. De vuurtoren is gebouwd in 1977 en is 47 meter hoog.
Vanaf de vuurtoren kun je terugkeren naar de weg en westwaarts lopen, ongeveer 1,5 km, totdat je een pad ziet dat naar Cova des Culleram leidt. Het pad is goed aangegeven en gaat door een prachtig dennenbos en langs een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de Romeinse put van nafta, die nog steeds water bevat. De wandeling naar Cova des Culleram is ongeveer 2,5 km lang en brengt je naar een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Ibiza, een grot die gewijd is aan de godin Tanit. In de grot vind je verschillende offerplaatsen en beelden die dateren uit de 7e eeuw voor Christus.
Vanaf de grot kun je terugkeren naar Cala Sant Vicente via hetzelfde pad, of een andere route nemen via de bergen. Deze route is echter moeilijker en vereist meer wandelervaring. De hele wandelroute van Cala Sant Vicente naar Faro de sa Punta Grossa en Cova des Culleram is ongeveer 11 km lang en duurt ongeveer 4-5 uur, afhankelijk van het wandeltempo en de tijd die je neemt om te genieten van de bezienswaardigheden. De route is matig tot uitdagend en vereist een goede fysieke conditie, omdat er enkele steile hellingen zijn en delen van het pad onverhard zijn. Het is belangrijk om voldoende water en snacks mee te nemen, evenals zonnebrandcrème en een hoed of petje, aangezien er weinig schaduw is langs de route.

 1. Begin bij Cala Sant Vicente en volg de weg naar het noorden tot aan de rotonde.
 2. Sla rechtsaf en volg de weg naar de kustlijn.
 3. Blijf de kustlijn volgen in oostelijke richting. Na ongeveer 2,5 km kom je aan bij Faro de sa Punta Grossa.
 4. Na het bezoeken van de vuurtoren, keer je terug naar de weg en volg je deze westwaarts.
 5. Na ongeveer 1,5 km zie je een pad dat omhoog gaat naar de grot van Tanit Cova des Culleram. Neem dit pad en bezoek de grot.
 6. Keer terug naar het pad en vervolg de weg westwaarts.
 7. Na ongeveer 2 km kom je weer aan bij Cala Sant Vicente.

Hike 3

Een prachtige wandelroute naar de Smugglers Cave in Cala Codolar:

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Afstand: 4,5 km heen en terug
Duur: Ongeveer 2-3 uur

 1. Begin bij de parkeerplaats bij Cala Codolar, aan de westkust van Ibiza.
 2. Loop vanaf de parkeerplaats naar het strand van Cala Codolar en sla rechtsaf, langs de kustlijn.
 3. Blijf de kustlijn volgen tot je bij een kleine landtong komt, met een pad dat omhoog loopt.
 4. Volg het pad omhoog, door de pijnbomen, en volg de borden naar de Smugglers Cave.
 5. Het pad is rotsachtig en kan glad zijn, dus wees voorzichtig tijdens het lopen.
 6. Blijf het pad volgen tot je bij de ingang van de Smugglers Cave komt.
 7. Neem de tijd om de grot te verkennen en geniet van het prachtige uitzicht op de oceaan.
 8. Keer terug via hetzelfde pad naar de parkeerplaats bij Cala Codolar.

Opmerking: De wandeling naar de Smugglers Cave in Cala Codolar is gemiddeld qua moeilijkheidsgraad. Het pad is rotsachtig en kan glad zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en stevige schoenen te dragen. Het uitzicht op de oceaan en de grot zelf maken deze wandeling de moeite waard. Houd er ook rekening mee dat er geen faciliteiten zijn op de route, dus zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt.


Hike 4

Wandelroute Cova de Can Marçá

Route: Port de Sant Miquel – Cova de Can Marçà – Torre d’es Mular – Port de Sant Miquel
Afstand: Ongeveer 5 kilometer

Duur: Ongeveer 2 uur (exclusief bezoek aan de grot)
Deze wandelroute neemt je mee door een prachtig landschap in het noordelijke deel van Ibiza en biedt de mogelijkheid om de indrukwekkende Cova de Can Marçà te verkennen. Hier is een gedetailleerde
beschrijving van de route:

 1. Startpunt: Port de Sant Miquel
 2. Begin bij het strand van Port de Sant Miquel, een prachtige natuurlijke baai. Neem de tijd om te genieten van het uitzicht en voel het zand onder je voeten voordat je aan je wandeling begint.
 3. Cova de Can Marçà
 4. Volg de weg vanuit Port de Sant Miquel naar Cova de Can Marçà. Het pad is gemakkelijk toegankelijk en biedt een prachtig uitzicht op de baai tijdens de wandeling. Geniet van de natuurlijke schoonheid van de omgeving terwijl je dichter bij de ingang van de grot komt.
 5. Verken de grot
 6. Breng een bezoek aan Cova de Can Marçà en verken de prachtige ondergrondse wereld. De rondleiding duurt ongeveer 35 minuten en voert je door verschillende zalen en galerijen met indrukwekkende speleothems. Leer meer over de geschiedenis en geologische kenmerken van de grot terwijl je geniet van het spectaculaire uitzicht.
 7. Torre d’es Mular
 8. Na het verlaten van de grot, loop je terug naar het uitkijkpunt op de kliffen van Port de Sant Miquel. Hier kun je de Torre d’es Mular zien, een voormalige uitkijktoren gelegen aan de rand van een grote klif. Neem de tijd om van het panoramische uitzicht te genieten en foto’s te maken.
 9. Terug naar Port de Sant Miquel
 10. Keer terug naar Port de Sant Miquel via dezelfde weg die je hebt genomen. Onderweg kun je genieten van de prachtige omgeving en de frisse zeelucht. Als je wilt, kun je stoppen bij Cala des Multons en Pas de S’Illa, twee andere mooie baaien in de omgeving.
 11. Eindpunt: Port de Sant Miquel
 12. Eindig je wandeling bij Port de Sant Miquel, waar je kunt ontspannen op het strand, genieten van een maaltijd in een van de restaurants met typisch Ibizaanse gerechten, of wat tijd doorbrengen in de winkels en hotels in het gebied.
  Deze wandelroute combineert de natuurlijke schoonheid van de omgeving met een bezoek aan de prachtige Cova de Can Marçà. Het biedt een geweldige gelegenheid om te genieten van de natuur, geschiedenis en geologie van dit gebied op Ibiza. Vergeet niet om comfortabele wandelschoenen en voldoende water mee te nemen tijdens je wandeling. Veel plezier!

Hike 5

Met veel enthousiasme delen we deze geweldige ervaring van Saskia vd Vlist, die de prachtige wandelroute van Cala Llonga naar Amante heeft afgelegd. Haar verhaal is een bron van inspiratie voor avonturiers die het prachtige eiland Ibiza willen verkennen.
Ze begon haar wandeling vanuit het centrum van Cala Llonga, richting het strand en vervolgens omhoog naar het hotel Palladium. Op deze plek begint het pad, gemarkeerd door groene pijlen, dat je naar adembenemende uitzichten leidt. Vanaf de top kun je zelfs Ibiza-stad en een groot deel van het eiland bewonderen. Wat een magische ervaring!
Na de afdaling begint de volgende uitdaging: het beklimmen van de volgende top op weg naar Cala Sol d’en Serra, waar het exclusieve restaurant Amante gevestigd is. Saskia benadrukt het belang van het volgen van de groene pijlen, die de juiste route aangeven. Het pad kan soms steil zijn, dus het is belangrijk om je voeten zorgvuldig te plaatsen op uitstekende stenen en jezelf vast te houden aan bomen langs de weg. Vergeet niet regelmatig te stoppen om te genieten van het adembenemende uitzicht!
Eenmaal beneden aangekomen, voel je een gevoel van trots. Het is een uitdaging, maar de moeite waard. Het is zelfs gemakkelijker om van Amante naar Cala Llonga te lopen dan andersom, dus Saskia raadt aan om de route in die richting af te leggen.
Bij aankomst bij Amante leidt een pad met trappen naar beneden naar Sol d’en Serra, waar je kunt genieten van de prachtige omgeving. Het geluid van rollende stenen vult de lucht en als je goed kijkt, zie je een stukje zand waar je gemakkelijk het water in kunt gaan. Een echte aanrader!
Na een verfrissende duik kun je teruggaan langs Amante (of je kunt er nog iets drinken of eten!) en via de gewone weg terugwandelen naar Cala Llonga.
Al met al was Saskia ongeveer 1,5 uur onderweg over 7 km wandelen, klimmen en klauteren. Ze heeft genoten van het prachtige landschap, stopte regelmatig om foto’s te maken en lunchte onderweg. Daarna genoot ze van een heerlijke zwempartij. Het is helemaal aan jou hoelang je van deze goddelijke dag wilt genieten!
Saskia deelt ook enkele waardevolle tips voor degenen die deze route willen volgen: zorg voor voldoende water, draag een hoed of pet tijdens warm weer, trek goede schoenen aan en neem wat te eten mee, zoals een appel voor de energie.
Als je het jezelf gemakkelijker wilt maken, kun je de route ook in omgekeerde richting volgen. Het belangrijkste is dat je volop geniet van deze prachtige wandelervaring.
Veel plezier met wandelen en geniet van de betoverende schoon

Share This Post
Geef je mening!
00
Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?