MARKTEN

Als je op zoek bent naar een unieke en kleurrijke ervaring op Ibiza is er één bestemming die je als echte hippie- of bohemienliefhebber niet mag missen: en dat zijn hippiemarkten.
De hippiemarkt van Punta Arabi, Es Canar. Is al meer dan 40 jaar de plek waar mensen van over de hele wereld samenkomen om te genieten van de unieke sfeer en de prachtige ambachtelijke producten.
Traditioneel vond deze markt plaats op woensdag, maar vanaf dit jaar hebben de organisatoren besloten om een extra marktdag te organiseren op vrijdag. Als je de markt betreedt, word je meteen ondergedompeld in een kleurrijke en levendige sfeer met prachtige handgemaakte sieraden, en traditionele Ibizaanse producten zoals olijfolie en kruiden.
Maar naast Punta Arabi zijn er nog tal van andere hippiemarkten verspreid over het eiland. Zo is er bijvoorbeeld de Las Dalias markt, die elke zaterdag en zondag plaatsvindt en bekend staat om zijn brede scala aan producten en zijn geweldige live muziek. Ook de Sant Jordi markt, die elke zaterdagochtend wordt gehouden, is een populaire bestemming voor de locals en de toeristen.
Daarnaast zijn er nog vele andere markten, zoals de Mercadillo de Forada, waar je lokale producten kunt proeven en kopen, en de Mercat Vell in Ibiza-stad, die al meer dan 200 jaar oud is en een verscheidenheid aan producten aanbiedt.
Voor het gemak heb ik een lijstje gemaakt met alle markten van het eiland.

De Markt van San Joan de Labritja SCHITTERT weer als nooit tevoren!
Op zondag 20 augustus was het dan eindelijk zover, de langverwachte heropening van de Markt van San Joan de Labritja. En wat een glorieuze herrijzenis was het! Alle wachten en anticipatie werden rijkelijk beloond op deze betoverende dag vol sensatie, ontdekkingen en onvergetelijke momenten die je absoluut niet had willen missen.

Betreed de Markt en laat je betoveren door de opwindende sfeer die er hangt. Verwacht je aan een overvloed aan verrassingen, culinaire hoogstandjes die je smaakpapillen zullen prikkelen, en artistieke schatten die je hart zullen veroveren. Deze markt is zoveel meer dan enkel een plaats om te winkelen; het is een viering van verbinding, van genot, van het opdoen van nieuwe ervaringen.
Wij nodigen jou uit om dit spektakel niet te missen! Kom en ontdek de magie van de Markt van San Joan de Labritja, waar sensatie, samenzijn en sprankelende momenten op je wachten. Wij staan klaar om je te verwelkomen bij deze stralende comeback!
De Markt van San Joan de Labritja opent haar deuren elke zondag van 10.00 tot 15.00 uur, rondom de kerk. Zorg dat je erbij bent en deel in de vreugde van deze bruisende markt. Wij kunnen niet wachten om jou te verwelkomen en samen met jou deze magische ervaring te delen. Tot ziens op de Markt!

Welke markten zijn er op Ibiza en op welke dagen kun je deze bezoeken?

De Hippy Markt van Playa d’Bossa
Wanneer : Dagelijks 15.00 tot 24.00 uur
Waar : Wandelpromenade playa d’Bossa
Aanbod : Diverse sieraden, leer en handwerk.

Mercadillo – Puerto de Ibiza
Wanneer : Dagelijks 17.00 tot 01.00 uur
Waar : De haven van Ibiza stad
Aanbod : Diverse sieraden, juwelen, leer en handwerk.

Mercado Santa Eularia
Wanneer : Dagelijks 9.00 tot 14.00 uur
Waar : Busstations Santa Eularia
Aanbod : Vlees, vis, groente fruit en etenswaren. Veelal alleen bezocht door de locals.

Cala Benirras is misschien wel één van de mooiste baaien van de noordwestelijke kant van het eiland. Iedere avond wordt er getrommeld door een groep hippies.

Wanneer : Dagelijks van 19.00 tot 24.00 uur
Waar : Cala Benirras
Aanbod : Hier wordt vooral kleding, sieraden, leder, riemen en tassen verkocht. Vooral handwerk.

Hippy Market Punta Arabi Es Canar
Wanneer : Woensdag en Vrijdag 10.00 tot 19.00 uur
Waar : Es Canar
Aanbod : Kleding, tassen, sieraden enz.
Specials. : Live muziek en voldoende eet- en drink mogelijkheden op de markt en in de directe omgeving,

Punta Arabi Es Canar

Dit seizoen introduceert de Hippie markt van Es Canar. Een avondmarkt een nieuwe toevoeging aan de bekende locatie De markt vindt plaats op vrijdagavond van 19.00 tot 23.00 uur. Hoewel er op dit moment nog niet veel kraampjes zijn, is er veel optimisme onder de standhouders dat deze markt in de toekomst uit kan groeien tot een grotere markt.
De avondmarkt biedt een unieke ervaring en de mogelijkheid om te genieten van de sfeer na zonsondergang. Met de juiste promotie en groeiende bekendheid zal de markt hopelijk meer standhouders aantrekken en een breed scala aan producten en goederen aanbieden. Dit kan zowel de lokale bevolking als toeristen aantrekken, die op zoek zijn naar een bijzondere avondactiviteit.
Het is altijd fascinerend om getuige te zijn van de ontwikkeling van nieuwe markten. Met de steun van de gemeenschap en toenemende interesse kan de avondmarkt op vrijdagavond op de vertrouwde locatie van de Hippie markt van Es Canar uitgroeien tot een levendige en bloeiende markt waar mensen graag naartoe gaan.
Laten we hopen dat de avondmarkt een groot succes wordt en een waardevolle toevoeging vormt aan het gevarieerde aanbod van hippie markten in de omgeving.

Vintage Mercadillo Sant Jordi
Wanneer : Zaterdag van 8.00 tot 14.00 uur
Waar : Renbaan San Jordi
Aanbod : Een combinatie 2e hands en nieuw. Kleding, tassen, sieraden, authentieke manden, interieur items etc.

Mercato Forada
Wanneer : Zaterdag van 10.00 tot 16.00
Waar : Op het terrein van Can Tixedo Art Café in de richting van San Antonio
Aanbod : Zelfgemaakte lokale producten, maar ook groenten, fruit, kaas en ambachtelijk producten en accessoires.
Specials. : Deze markt wordt veelal door locals bezocht.

Hippy Market Las Dalias Sant Carles
Wanneer : Zaterdag en Zondag van 10.00 tot 19.00
Iedere zondag, maandag en dinsdagavond night market 18.00 tot 24.00 uur
Waar : Sant Carles
Aanbod : Kleding, tassen, sieraden, authentieke manden, interieur items etc.
Specials. : Live muziek en/of shows en 2 zeer goede restaurants.

Mercado Ecologico Sant Josep
Wanneer : Zaterdag van 9.30 tot 13.30 uur
Waar : Sant Josep midden in het dorp
Aanbod : Ecologische producten

 

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?