Verkeersovertredingen

Als je op vakantie bent in Ibiza, kan het gebeuren dat je een boete krijgt voor bijvoorbeeld een verkeersovertreding. Het is dan belangrijk om de boete op tijd te betalen om extra kosten en problemen te voorkomen. Gelukkig is het betalen van een boete in Ibiza relatief eenvoudig en kan het meestal online worden gedaan. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je een boete kunt betalen op Ibiza.

Stap 1: Ga naar de website van de autoriteiten van Ibiza, bijvoorbeeld via de volgende link:

sede.dgt.gob.es

Stap 2: Om het proces te vergemakkelijken, verander de taal van de website in het Engels door op de Engelse vlag in de rechterbovenhoek te klikken.
Stap 3: Klik op ‘payment of fines’ en vervolgens op ‘without certificate’.
Stap 4: Vul op de volgende pagina je persoonlijke gegevens in. Kies bij ‘tipo de documento’ voor paspoort en voer het nummer van je paspoort of identiteitskaart in zonder spaties of streepjes.
Stap 5: Vul je naam en achternaam in en je e-mailadres.
Stap 6: Vul bij ‘sanciones a pagar’ het referentienummer van de boete in (‘n° expediente’), dit nummer vind je in de linkerbovenhoek van je boeteformulier. Vul enkel de cijfers in, het systeem vult de streepjes en de slash vanzelf in.
Stap 7: Vul bij ‘importe’ het boetebedrag in zonder de korting (‘reducción’), dus het hoogste bedrag.
Stap 8: Vul bij ‘fecha notificación’ de datum in waarop je de boete hebt ontvangen.
Stap 9: Controleer alles nog eens goed en klik vervolgens op ‘Continuar’.
Stap 10: Het systeem berekent nu het bedrag dat je moet betalen (met of zonder korting). Controleer dit bedrag nog eens goed en klik vervolgens op ‘Continuar’.
Stap 11: Je wordt nu doorgestuurd naar de betalingspagina, waar je kunt kiezen uit verschillende betalingsmethoden zoals creditcard, bankoverschrijving of online betaalservices.
Stap 12: Nadat je de betaling hebt afgerond, ontvang je meestal een bevestiging per e-mail of op het scherm.

Bewaar deze bevestiging als bewijs van betaling.
Opmerking: Als je vragen hebt over het betalen van een boete op Ibiza of als je problemen hebt met het online betalingsproces, kun je contact opnemen met de lokale autoriteiten voor hulp en ondersteuning. Het is belangrijk om de boete op tijd te betalen om extra kosten en juridische procedures te voorkomen.

Share This Post
Geef je mening!
00
Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen we je helpen?