Mooie routes met de auto

Als je mobiliteit beperkt is of als je de warmte liever vermijdt tijdens je verblijf op Ibiza, is er nog steeds een geweldige manier om van het prachtige landschap te genieten: met de auto! Zowel in de zomer als in het voor- en najaar biedt het eiland adembenemende routes die je kunt verkennen vanuit het comfort van je eigen auto.
Met de vrijheid om op je eigen tempo te reizen, kun je de schilderachtige wegen van Ibiza verkennen en genieten van de natuurlijke schoonheid en de pittoreske uitzichten die het eiland te bieden heeft. Van kronkelende bergwegen tot adembenemende kustlijnen, elke route biedt een unieke ervaring en een kans om het eiland op je eigen manier te ontdekken.
In de zomermaanden kun je vroeg in de ochtend of laat in de middag de weg op gaan, wanneer de temperaturen wat milder zijn. Dit stelt je in staat om de drukte te vermijden en tegelijkertijd te genieten van de prachtige landschappen. In het voor- en najaar is het klimaat mild en aangenaam, waardoor het de ideale tijd is om op ontdekkingstocht te gaan en de rustigere kant van het eiland te ervaren.
Enkele van de meest populaire routes zijn onder andere de kustweg van San Antonio naar Santa Eulalia, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten op de azuurblauwe zee, en de route naar Es Vedrà, een indrukwekkende rotsformatie voor de kust van Ibiza. Vergeet niet te stoppen bij schilderachtige dorpjes en uitkijkpunten onderweg om even te pauzeren en te genieten van de prachtige omgeving.
Met een auto kun je ook gemakkelijk de minder toeristische plekken van Ibiza verkennen, waar je verborgen baaien, rustige stranden en charmante dorpjes kunt ontdekken. Parkeergelegenheid is meestal goed beschikbaar en geeft je de vrijheid om op je eigen tempo te verkennen.
Dus, als je wilt genieten van de schoonheid van Ibiza zonder te wandelen of de hitte te trotseren, is het huren van een auto en het rijden van prachtige routes de perfecte optie. Ontdek het eiland op je eigen manier en creëer herinneringen die je voor altijd zult koesteren.


Auto Route 1

We vertrekken uit Santa Eularia naar het strand van Benirras om te genieten van de trommelaars:

 1. Begin in Santa Eularia en ga westwaarts op de Carrer de Sant Jaume richting Carrer de Sant Vicent.
 2. Sla rechtsaf op Carrer de Sant Vicent en blijf deze weg volgen.
 3. Na ongeveer 7 km, sla linksaf op de rotonde en volg de borden richting Sant Miquel de Balansat.
 4. Ga rechtdoor op de volgende rotonde en blijf op de C-733.
 5. Na ongeveer 6 km, sla linksaf bij de rotonde en volg de borden naar Sant Joan de Labritja.
 6. Blijf de C-733 volgen voor ongeveer 4 km en sla dan rechtsaf bij het bord voor Benirras.
 7. Blijf de weg volgen tot je het strand van Benirras bereikt.

Het strand van Benirras een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokals.
Hier komen de trommelaars van Benirras bijna dagelijks samen om de zonsondergang te vieren met hun hypnotiserende ritmes en dans.
De geschiedenis van deze bijzondere viering gaat terug tot de jaren ’60, toen hippies voor het eerst het eiland ontdekten. Ze werden aangetrokken door de natuurlijke schoonheid en de relaxte sfeer van Ibiza. Veel van hen vestigden zich op het strand van Benirras en begonnen daar te trommelen en te dansen, als een manier om te communiceren en te verbinden met elkaar.
In de jaren ’80 en ’90 groeide het evenement uit tot een populaire attractie voor zowel toeristen als de lokale bevolking, en het is sindsdien blijven bestaan als een kenmerkende viering van de cultuur en geschiedenis van Ibiza. Tegenwoordig komen mensen van over de hele wereld naar Benirras om de zonsondergang te zien en de trommelaars te horen spelen, en om te genieten van de unieke sfeer en het gemeenschapsgevoel van deze bijzondere plek.

De weg naar het strand van Benirras is over het algemeen goed begaanbaar. Het grootste deel van de weg is geasfalteerd en er zijn geen grote hindernissen op de weg. Er zijn echter enkele bochten en heuvels op de weg, dus het is belangrijk om voorzichtig te rijden en aandacht te besteden aan de borden langs de weg.
Wat betreft parkeren, het strand van Benirras heeft een parkeerplaats die direct naast het strand ligt. Het kan echter druk zijn tijdens de zomermaanden, vooral op zondagavond wanneer de trommelaars spelen. Het is daarom verstandig om vroeg te komen als je zeker wilt zijn van een parkeerplek. Als alternatief kun je je auto parkeren op de nabijgelegen parkeerplaatsen en een korte wandeling maken naar het strand.

Het is verstandig om geen waardevolle spullen in je auto achter te laten, zelfs niet als deze uit het zicht zijn. Autodieven zijn soms zeer bedreven in het openen van auto’s zonder zichtbare schade, dus zelfs als je denkt dat je waardevolle spullen veilig zijn in je afgesloten auto, is het beter om het risico niet te nemen.


Auto Route 2

Vanaf Eivissa (Ibiza-stad) naar Finca 55 en Es Vedra is het ongeveer 20 kilometer rijden. Hier is een mogelijke routebeschrijving:

 1. Verlaat Eivissa via de Carrer de la Ronda en volg de borden naar San Josep (Sant Josep).
 2. Na ongeveer 5 kilometer kom je bij een rotonde. Ga rechtdoor en volg de borden naar San Josep (Sant Josep).
 3. Na ongeveer 9 kilometer, kom je bij een grote rotonde. Ga rechtdoor en blijf op de hoofdweg richting San Josep (Sant Josep).
 4. Na ongeveer 2,5 kilometer kom je bij een andere rotonde. Ga rechtdoor en blijf op de hoofdweg richting San Antonio (Sant Antoni).
 5. Na ongeveer 1,5 kilometer, sla rechtsaf bij het bord naar Finca 55.
 6. Volg de weg ongeveer 1 kilometer en je zult aankomen bij Finca 55, een mooie en populaire agriturismo op Ibiza.
 7. Na een stop bij Finca 55, ga terug naar de weg en sla linksaf.
 8. Na ongeveer 3,5 kilometer, ga rechtsaf bij het bord naar Cala d’Hort en Es Vedra.
 9. Volg de weg ongeveer 3,5 kilometer en je zult aankomen bij Cala d’Hort, waar je een prachtig uitzicht hebt op Es Vedra.

Opmerking: Houd er ook rekening mee dat Es Vedra een beschermd natuurgebied is en dat er geen weg naar het eiland zelf leidt. Vanaf Cala d’Hort kun je het eiland zien en er zijn verschillende uitkijkpunten in de omgeving van Cala d’Hort die een prachtig uitzicht bieden op dit indrukwekkende eiland. Parkeren bij Cala d’Hort kan moeilijk zijn tijdens het hoogseizoen, dus het is het beste om vroeg te komen om een parkeerplaats te vinden.

Het kan druk zijn bij Finca 55, dus het is een goed idee om van tevoren te reserveren.

Carretera Es Cubells kms 5.5,Calle de la vigen 5507830 IBIZA
34 649005892 / 971126810finca55escubells@gmail.com


Auto Route 3

Van half januari, zo’n 5 a 6 weken lang staan de amandelbomen volop in bloei. Langgerekte boomgaarden volop in de prachtige wit/roze bloesem. Deze geweldige bloemenzee vind je rondom Santa Agnes de Corona (San Ines)

Vind je het leuk om je tussen de locals te begeven dan is het dorpsfeest van Santa Agnes een aanbeveling. De locale bevolking komt samen op Plaza de Corona voor de jaarlijkse processie, aansluitend zijn er allerlei leuke festiviteiten op het plein. Dit valt allemaal samen met de bloei van de amandelbomen. Je kunt deelnemen aan één van de wandelingen. Met als hoogtepunt een wandeling door de vallei bij maanlicht. De wit-roze blaadje vallen op de grond en het maanlicht zorgt dat de blaadje bijna parelmoer opkleuren onder je voetenstappen. Kortom weer een magische ervaring

Dit mooie authentiek dorpje ligt in de regio San Antonio. Aan de noordwest kust. Ongeveer 18 km van Ibiza stad.

Share This Post
Geef je mening!
00

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Thanks for submitting your comment!
  Open chat
  1
  💬 Hulp nodig?
  Hallo,
  Kunnen we je helpen?